Vene Kultuuri Nädal

14.-18. novembril toimus Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumis Vene Kultuuri Nädal, see üritus toimus meie koolisi juba teist korda. Korraldajateks olid keelekümblusklassid alates 7. ja lõpetades 12 . klassiga. Selle aasta ürituse programm oli natuke erinev eelmise aasta omast .
Esimene päev oli pühendatud poeesiale ja romanssidele. Õpilased esitasid vene luuletajate luuletusi ning laule. Peale nende kuulamist tekkis kõikidel romantiline ja hea tuju!
Teine päev oli seotud vene rahvusliku köögiga. Iga klass esitles mingit konkreetset toitu, räägiti moosiga teejoomisest, pannkookidest , barankadest ja teistest hõrgutistest. Veel tutvustati õpilastele samovari ning selle kasutamist. Esitluste lõpus oli osalejatel võimalus tutvustatud toitu maitsta.
Kolmas päev oli muinasjuttude päev. 8. B klass etendas algklassidele vene muinasjutte.
Neljas päev oli pühendatud rahvatantsudele ja -mängudele. Algklassid mängisid „Pimekaru", „Hiire ja kassi" mänge, tantsisid „Jarilod" ehk „Päikesetantsu". Selle päeva põnevam osa oli köietõmbamine.
Viimane päev oli vene suurte linnade päev, kus 7b klassil oli ette valmistatud esitlus linnadest ning pärast seda toimus viktoriin.
Võib julgesti öelda, et Vene Kultuuri Nädal õnnestus. Kõikidele osalejatele meeldis id üritused väga Loodame, et traditsioon jätkub !
A.Soosaar

26. novembril tähistame kodanikupäeva. Meie koolis on saanud tavaks, et  pöörame   sellele tähtpäevale tähelepanu eelneva nädala jooksul.

Käesoleva aasta kodanikupäeva moto oli „Kodanikuks kasvamine“ , vastavalt motole valisime ka tegevused ning esinejad. Kodanik - on inimene, kes:

·         tegeleb vabatahtliku tegevusega ,

·         toetab teisi inimesi

·          märkab abivajajat

·         arvestab kaasõpilaste/kodanikega

·         on teadmishimuline

·         arendab oma võimeid  ja oskusi

·         reostab ennast läbi erinevate tegevuste

Nädala jooksul külastasid ja rääkisid oma tööst,  tegemistest ning noortele mõeldud väljunditest välisministeeriumist hr. R. Lumi, Ida- Virumaa Puuetega Inimeste Kojast pr. K. Kaldvee ja hr. A. Jundas, pr. V. Kivi fondist „Euroopa noored“ ja Jõhvi Vene Gümnaasiumi abiturient S. Štsur.

Esimest korda valiti ühisgümnaasiumi „Hea kodanik“. Selle tunnustuse osaliseks said; Darja Firsova, Katrin  Orro, Viktoria Vont,  Kristo  Kesler eesti kooliosast, vene kooliosast Albert Yansen, Maia Seman, Aleksandr Tsuzas, Jelizaveta Sinagina Nelli Palikova.
Haridus ja Noorteamet
Haridus- ja Teadusministeerium
Keelekümblusprogramm
Erasmus plus
Tagasikooli
Ivol
KIK