Soovid suveöösse

Suve alguses toimuvad koolides ikka lõpuaktused ja sellele järgnevad lõpupeod.
On tore, kui need sündmused jäävad kaunitena lõpetajatele meelde.
Kohtla-Järve Ühisgümanaasiumi 9.A klass võttis mitmeid aastaid osa konkursist „Suitsuprii klass“ ja sageli said meie klassi plakatid vabariigis auhinnalisi kohti.
Nii ka viimasel kooliaastal. Õpilased otsustasid preemiaraha eest üürida lõpupeoks puhkemaja ja nagu selgus, tegid õige otsuse.
Atsalama puhketalu asub ilusas kohas , koolist mitte kaugel asuva Mäetaguse vallas ja seetõttu polnud transpordiprobleeme – vanemad said ise oma autodega lapsed kohale sõidutada.
Peale pidulikku lõputunnistuste kättesaamist sõidetigi ühiselt lõpuõhtut veetma. Koht on selliseks ürituseks väga sobiv – ilus loodus, rohkelt ruumi, palliplatsid, sauna- ja ujumisvõimalused, grillikohad, kõikjal vahvad skulptuurid, palju ilupõõsaid ja lilli.
Lastele meeldis – koos vanematega grilliti, mängiti palli, ujuti. Ja omavahel arutati, et tegid hästi, valides just selle koha – ei mingit väsitavat sõitu, värske õhk ja kulutused ka minimaalsed. Ise nad ütlesid, et pole kunagi omavahel nii palju ja kõigest avameelsest rääkinud.
Ilm oli ilus, öö valge. Kõige pimedamat aega ootasid noored selleks, et lasta õhku laternad koos salasoovidega. Ehkki öö päris pimedaks ei läinudki, oli hetk ülev. Imeline oli vaatepilt, kui noorte käest läksid lendu värvilised laternad ja tuulevaikses taevas kaua liuglesid.
Ka mina sain ühele laternale käed külge panna ja soovi soovida. Minu soov ei olnud salajane ja seepärast ütlen selle kõigile välja: „Olgu selliseid lihtsaid, rahulikke ja kauneid lõpuõhtuid paju-palju!“


9.A klassijuhataja Asta Hiiesalu

Haridus ja Noorteamet
Haridus- ja Teadusministeerium
Keelekümblusprogramm
Erasmus plus
Tagasikooli
Ivol
KIK