Rändnäitus "Hoia, mida armastad!"

Rändnäitus „Hoia, mida armastad!” on pühendatud Eesti looduskaitse 100. aastapäevale (2010).

Näituse eesmärgiks on pöörata tähelepanu meie looduse mitmekesisusele ja kaitsele ning selle sihtgrupiks on üldhariduskoolide õpilased. Lihtsalt kokkupakitav ja transporditav näitus koosneb Eesti looduskaitset tutvustavatest vibustendidest (10 stendi, alateemadeks: milleks loodust kaitsta, mida ja keda ja kuidas looduses kaitsta, kuidas looduses käituda jne) ja mängulistest eksponaatidest (6 komplekti), mille abil saab näiteks otsida loomakodusid, aidata loomi neid varitsevatest ohtudest mööda, võrrelda meie kodude mõju keskkonnale, mängida looduskaitseteemalist põrandamängu.

Vaata lisaks:

http://www.keskkonnaamet.ee/teenused/keskkonnaharidus-2/looduskaitseteemaline-randnaitus/

Rändnäitus oli ühisgümnaasiumi raamatukogus avatud 11.03-15.03 2013. a., näitust laenutab Keskkonnaamet (Heldi Aia). Meil oli näitus eesti keeles.

Näitusel käisid looduskaitse teemasid õppimas ja töölehtedega rändamas 291 õpilast ja 13 õpetajat, meile olid suureks abiks raamatukogus Riina Uustalu ja näituse üles- ning kokkupanekul Elma Kaev koos 8ab klassiga. Näituse tõi kohale kooli autojuht.

Näitusel käisid järgmised klassid ja õpetajad:

1a (õp. A.Elonen), 1b (õp. E. Kalmus), 1c (õp. J. Novikova), 1d, 4b, 5ab  (õp. E.Adamson), 1e (õp. L. Vassiljeva), 2a (õp. S. Vaht), 2b (õp. A. Malmet), 2c (õp. N. Zabelina), 2e (õp. J. Kostina), 3a, 4a, 6b (õp. K. Kask), 3c (õp. L. Zotova), 4e, 4c (õp. N. East), 7ab, 8ab, 9a, 9b, 12a (õp. K. Piir)

Õpilased osalesid tundides aktiivselt ja töötasid huviga. Edaspidiseks on õpetajatelt ettepanek leida näitusele õpetajat abistavad giidid- õpilased, nagu oli eelmisel näitusel.

Tänan kõiki, kes leidsid võimaluse viia tunnid läbi näitusel ja lastele looduskaitset lähemale tuua!

Õpetaja Krista Piir

Haridus ja Noorteamet
Haridus- ja Teadusministeerium
Keelekümblusprogramm
Erasmus plus
Tagasikooli
Ivol
KIK